vestnik

Sobotni derbi v Mariboru: Domači navijači na Vodnikovem trgu nad soboškega, nato so se razbežali

ABE, 8. 10. 2019
Aleš Cipot
Mariborski navijači so po tekmi napadli soboškega. Slika je simbolična.
Črna kronika

S Policijske uprave Maribor poročajo o več kršitvah, eden od navijačev pa ni smel na tekmo.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor (PUMB) zbirajo obvestila o pretepu po sobotni tekmi med Mariborom in Mura (0 : 0), do katerega naj bi bilo prišlo na Vodnikovem trgu v Mariboru, so sporočili s PUMB. Tam naj bi skupina domačih navijačev pretepla gostujočega navijača, nato pa so se razbežali. Pretepeni navijač zdravniške pomoči nato ni iskal.

maribor, mura
Aleš Cipot
Ne le na igrišču, pestro je bilo tudi na tribunah.

Mariborski policisti so sicer že pred samimsrečanjem sedmim kršiteljem zasegli pirotehnične izdelke, ki so jih ti želeli prinesti na stadion v Ljudskem vrtu. Zoper vseh sedem kršiteljev bodo podali obdolžilne predloge na sodišče, enemu od njih pa so izrekli ukrep prepovedi udeležbe na javnih prireditvah.

maribor, mura, gledalci, navijači
Aleš Cipot
Nekaj kršitev je bilo tudi po koncu srečanja. Slika je simbolična.

Navijač, ki je na stadionu prižgal baklo, je bil prav tako kaznovan, saj je prejel plačilni nalog. PUMB bo prav tako ukrepala proti organizatorju prireditve, ki ni poskrbel za to, da se na javno prireditev ne bi vnašala pirotehnična sredstva, ki so bila med tekmo večkrat uporabljena.

7fde739c9dfd7398073aa6ef6d0c62f1
Aleš Cipot
Mariborski policisti še zbirajo obvestila o sobotnem derbiju. Slika je simbolična.

Še en plačilni nalog so policisti izdali kršitelju po tekmi, ker je motil potek prireditve, so še na naše poizvedovanje sporočili z mariborske policijske uprave.

mura maribor nogomet policija