vestnik

Stari znanec policistov bi policista najraje zaklal

Vestnik.si, 2. 12. 2021
Andrej Bedek
Anton Makar med sodnimi obravnavami na sodiščih vedno izraža prepričanje, da med postopkom s policisti ni storil nič nezakonitega.
Črna kronika

Anton Makar iz Sebeborec je v 17 mesecih kar trikrat napadel policiste.

Na okrajnem sodišču v Murski Soboti so pretekli teden obsodili Antona Makarja iz Sebeborec, ker je 3. julija letos, ko so v njegovi domači vasi posredovali policisti, napadel enega od njih. Ko se je napadeni ubranil udarca, mu je Makar zagrozil, da ve, kje je doma, in da ga bo tam poiskal in zaklal. Sodišče ga je zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, obsodilo na deset mesecev zaporne kazni. Že od 3. julija je sicer v priporu.

policija, anton-makar
Vestnik.si
Sebeborčan, ki je bil lani dvakrat obsojen zaradi napadov na policiste, očitno ne more iz svoje kože.

Sebeborčan je stari znanec policistov, saj je bil samo v letu 2020 dvakrat obsojen zaradi istega kaznivega dejanja kot zdaj. Za vsak napad na policiste mu je sodišče izreklo kazen šest mesecev zapora.

Makar med sodnimi obravnavami na sodiščih vedno izraža prepričanje, da med postopkom s policisti ni storil nič nezakonitega. O tem, da so ga ti denimo v letu 2018 kar 21-krat obravnavali zaradi različnih prekrškov, pa je na zatožni klopi večkrat dejal, da je bilo to bržkone zato, ker jim je trn v peti.

Vozil prehitro in opit

Antonu Makarju so na zadnjem sojenju sodili še zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Šestindvajsetega novembra lani je namreč z neregistriranim avtomobilom skozi naselja Fokovci, Ratkovci in Prosenjakovci vozil z najmanj 120 kilometri na uro, čeprav je hitrost vožnje tam omejena na 50 kilometrov na uro. V postopku, ki je proti njemu stekel zaradi prehitre vožnje, mu je nato preizkus z alkotestom pokazal kar 1,8 promila alkohola v krvi. Okrajno sodišče mu je zaradi tega sodilo v istem postopku kot v primeru julijskega napada na policista in mu izreklo kazen sedem mesecev zapora. Ob tem so mu določili še stransko kazen, prepoved vožnje motornega vozila kategorije B za čas enega leta in šest mesecev.

anton-makar policija sodišče kazen