vestnik

Tatovi odtujili bale, gorivo in in vdrli v klet stanovanjskega bloka

Vestnik.si, 12. 11. 2021
Profimedia
Fotografija je simbolična
Črna kronika

Pomurski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, šest kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, sedem primerov povoženja divjadi, dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih, pri ilegalnem prehodu meje pa so prijeli tri tujce.

Ob 7.05 so bili policisti obveščeni, da se je na relaciji Veščica - Vanča vas v jarek prevrnilo tovorno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je na delu vozišča, kjer je zaradi del cestišče zoženo, pod težo tovornega vozila vdrla bankina in se je tovorno vozilo prevrnilo na bok v obcestni jarek. Pri tem se je voznik lahko telesno poškodoval. Nastalo je za deset tisoč evrov škode.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, tatvino bal in tatvino iz kleti v bloku. Poleg tega še kaznivo dejanje grožnje, poškodovanje tuje stvari in zlorabo bančne kartice. 

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje še poroča, da je v stanovanjski hiši na Simoničevem bregu v Gornji Radgoni včeraj zaradi počenega rezervoarja iztekla manjša količina kurilnega olja. Posredovali so radgonski gasilci, ki so prečrpali kurilno olje iz rezervoarja in počistili izteklo olje. Do onesnaženja ni prišlo. 

Že v dopoldanskem času pa je v kraju Kukeč zagorelo v stanovanjski hiši zaradi napake na električni napeljavi. Posredovali so gasilci PGD Kukeč, Križevci in Gornji Petrovci, ki so požar pogasili. O dogodku je bila obveščena tudi pristojna elektro služba. 

pums kronika-pomurskih-policistov