vestnik

Tekma v Novi Gorici: Domača razgrajača, ki lani novembra nista smela na tekmo v Mursko Soboto, tokrat spet udarila

ABE, 9. 4. 2019
Aleš Cipot
Navijaška skupina Back Gringos v nedeljo ni storila kršitev. 
Črna kronika

Kot že večkrat doslej – na tekmi med Gorico in Muro spet navijaško nasilje skupine Terror Boys.

Tudi zadnja nogometna tekma med domačo Gorico in murskosoboško Muro je terjala posebno pozornost policistov. Kot je namreč na naše poizvedovanje odgovoril Dean Božnik, tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave, so tamkajšnji policisti že pred omenjeno tekmo izvajali aktivnosti z namenom zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter preprečevanja nasilja na športnih prireditvah, saj sta bili navijaški skupini omenjenih ekip v preteklem letu udeleženi v medsebojnih kršitvah.


»Tokrat se je nedeljske tekme udeležili nekaj deset organiziranih navijačev obeh nogometnih klubov. Do morebitnih kršitev oziroma stikov med navijaškima skupinama zaradi aktivnosti policije pred in po tekmo ni prišlo. Varnostniki varnostne službe, ki so izvajali naloge na varovanem območju javne prireditve, pa so pred začetkom nogometne tekme pri pregledu tribune domačih navijačev našli več skritih pirotehničnih sredstev (bakle), ki so bile v nadaljevanju postopka zasežena.«


Med samim srečanjem so člani domače navijaške organizirane skupine Terror Boys na tribuni vseeno prižgali dve bakli, proti organizirani skupini navijačev Mure (Black Gringos) pa metali različne predmete, kot so plastične steklenice za vodo in podobno. Policisti v zvezi s temi kršitvami nadaljujejo z identificiranjem kršiteljev in bodo zoper ugotovljene ali znane kršitelje izvedli prekrškovne postopke.


Novogoriški policisti so obravnavali tudi dva člana domače navijaške skupine, stara 27 in 32 let, ki sta po Božnikovih besedah med samo tekmo preskočila ograjo in stekla proti tribuni, kjer so bili gostujoči navijači in vanje vrgla dve bakli. Ognjeni sredstvi nista nikogar zadeli, storilca pa sta pripadnika skupine Terror Boys, ki jima je bil lani novembra v Černelavcih izrečen ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Preberite: 18 jih ni smelo na tekmo.


»Obema kršiteljema je bila izrečena globa in izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o zasebnem varovanju, Zakona o nalogah in pooblastilih policije in Zakona o javnih zbiranjih. Ob tem želimo ponovno opozoriti, da je vsakršno nasilno ravnanje prepovedano. Nanj se bo Policija tudi v prihodnje odzvala z vsemi zakonskimi pooblastili,« je še za Vestnik.si pojasnil tiskovni predstavnik novogoriške policije.

navijači policija Black Gringos terror boys nasilje