vestnik

Traktor iz Domanjševec v Bolgariji?

A. B., 29. 5. 2024
Osebni arhiv
Policisti PU Murska Sobota še vedno ugotavljajo, kdo je v noči na petek, 17. maja, v Domanjševcih ukradel traktor z registrskimi oznakami MS TA-46, znamke Kioti RX6630, oranžne barve s čelnim nakladalnikom.
Črna kronika

Policisti še vedno ugotavljajo, kdo je v Domanjševcih ukradel traktor.

Policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota še vedno ugotavljajo, kdo je v noči na petek, 17. maja, v Domanjševcih ukradel traktor z registrskimi oznakami MS TA-46, znamke Kioti RX6630, oranžne barve s čelnim nakladalnikom. 

Kot smo neuradno izvedeli, doslej pridobljeni podatki soboške PU kažejo, da je kmetijski stroj že v eni od držav jugovzhodne Evrope, po vsej verjetnosti v Bolgariji. Preiskava je do zdaj tudi pokazala, da je bilo na mejnem območju med Avstrijo, Madžarsko in Slovenijo v zadnjem obdobju ukradenih več traktorjev in kmetijskih strojev.



»Vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o odtujenem vozilu, prosimo, da nam to sporočite na 113, na najbližjo policijsko postajo ali anonimni telefon policije 080 1200,« še vedno pozivajo v soboški PU in opozarjajo lastnike, naj skrbijo za varnost svojega premoženja oziroma ravnajo samozaščitno, saj lahko z ustreznim ravnanjem precej zmanjšajo možnost, da bi jim tatovi ukradli njihovo lastnino. Poleg tega naj bodo pozorni na sumljive ljudi, ki se pojavljajo v okolici njihovih domov in kmetij, in tudi na sumljive vožnje traktorjev v nočnem času. 

»Traktor zaklepajte oziroma ne puščajte kontaktnih ključev v ključavnici, saj to storilcem olajša delo,« še svetujejo policisti PU Murska Sobota. Če pa opazite sledi tatvine oziroma vloma v vozilo, to takoj prijavite policistom. Prav tako ne prijemajte ničesar, saj lahko s tem uničite morebitne sledi, ki bi policiste lahko pripeljale do storilcev.

traktor pu-ms kraja domanjševci