vestnik

Trčenju v okolici Ljutomera sta botrovala neprilagojena hitrost in alkohol

Vestnik.si, 22. 10. 2023
PGD Ljutomer
V naselju Presika sta trčili osebni vozili.
Črna kronika

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali dve prometni nesreči, pet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, eno poškodbo vozila na parkirišču, pet povoženj divjadi in enega tujca pri nedovoljenem prehodu meje.

V eni prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda, v nesreči v okolici Ljutomera pa je voznik zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola trčil v vozilo pred seboj. Voznica v tem vozilu se je pri tem lažje telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari, dve grožnji in povzročitev lahke telesne poškodbe.

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob prihodu policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

V okolici Lendave je bil izsleden in prijet državljan Sirije, ki je na nedovoljen način prestopil mejo. Tujec je v postopku zaprosil za mednarodno zaščito, zato je bil odpeljan v azilni dom Ljubljana.

Danes poteka še zadnji dan nacionalne akcije za večjo varnost pešcev. 

"Včeraj ob polnoči smo na mejnih prehodih s Hrvaško in Madžarsko uvedli ponovni začasni nadzor na vstopu v našo državo. Policisti bomo tako preverjali ali so pri potnikih izpolnjeni pogoji za vstop oziroma ali imajo ustrezne dokumente za prestop meje. Vsled tega svetujemo, da pred načrtovanim prehodom meje preverite veljavnost vaših potovalnih dokumentov," so zapisali na Policijski upravi Murska Sobota. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na pomurski avtocesti.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms