vestnik

Z več kot dvema promiloma alkohola na kolo

Vestnik, 11. 8. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V Pomurju so se v ponedeljek zgodile tri prometne nesreče, v katerih so bili udeleženi in lahko telesno poškodovani trije kolesarji.

V Murski Soboti je okrog 7.30 kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robi vozišča trčil v robnik ter se nato zaletel v drog semaforja. Pri tem se je lahko telesno poškodoval, zoper njega pa sledi hitri postopek z odločbo zaradi povzročitve prometne nesreče. 

Okrog 14. ure se je prav tako v Murski Soboti zgodila še ena prometna nesreča, in sicer na prehodu za pešce in kolesarje, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarja. Ta je pravilno prečkal vozišče, pri trčenju pa se je lahko telesno poškodoval in je zdravniško pomoč poiskal sam. Kot sporoča policija, je bil vozniku osebnega avtomobila izdan plačilni nalog. 

Nekaj po 14. uri pa se je pripetila še ena nesreča, v kateri je bil udeležen kolesar. Ta se je peljal po naselju Ključarovci v smeri naselja Lukavci, med vožnjo pa je padel in se lahko telesno poškodoval. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,10 mg/l alkohola, zato je bil kolesarju izdan plačilni nalog. 

pozor kolesarji
K.E.
Policija poziva kolesarje k varni in previdni vožnji.

Ob številnih nesrečah, v katerih so udeleženi kolesarji, ki so poleg pešcev in motoristov najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev, policija poziva vse kolesarje k previdni vožnji in dodatni skrbi za lastno varnost, pri čemer sta nujna uporaba kolesarske čelade in upoštevanje prometnih pravil. 

Poleg tega poziva policija tudi druge udeležence v prometu, naj bodo pozorni na kolesarje, še posebej na otroke in starejše.

Nataša Juhnov
Policija poziva kolesarje k varni in previdni vožnji.
kolesarji poziv policija