vestnik

V 3 dneh zagorelo 5 zabojnikov. Ali policisti požigalcu že dihajo za ovratnik?

ABE, 30. 3. 2021
PGD Murska Sobota
Kdo je 22. marca zažgal zabojnik za smeti v ulici Štefana Kovača?
Črna kronika

Policisti in kriminalisti iščejo storilca, ki je med 20. in 23. marcem na območju Murske Sobote zažgal pet zabojnikov za smeti.

Policijska uprava (PU) Murska Sobota prosi vse, ki bi karkoli vedeli o storilcu, ki je med 20. in 23. marcem na območju Murske Sobote zažgal pet zabojnikov za smeti, da o tem obvestijo policijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Na PU Murska Sobota so zaradi intenzivne preiskave pričakovani skopi z informacijami, sporočili so le, da policisti in kriminalisti zbirajo obvestila v smeri izsleditve storilca tovrstnih dejanj. »V vseh primerih so bili opravljeni ogledi krajev in zavarovane sledi,« so sporočili iz PU Murska Sobota.

Policisti in kriminalisti si med preiskavo pomagajo tudi s posnetki varnostnih in nadzornih kamer, nameščenih na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, kjer je zagorel zabojnik v ponedeljek, 22. marca nekaj pred polnočjo. Požar se je takrat razširil na dve bližnji elektro omarici. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Murska Sobota so goreči zabojnik in elektro omarici pogasili ter pregledali in prezračili prostore srednje šole. Murskosoboški gasilci so isti dan ob 19.50 gasili še požar v Ulici Štefana Kovača, kjer je prav tako gorela vsebina zabojnika.

»Redko se zgodi, da imamo v tako kratkem času štiri identične požare. O tem, ali gre za požige, bodo presodile druge službe,« pravi Branko Kolmanič, poveljnik PGD Murska Sobota, ki obenem opozarja, da ima lahko zažiganje zabojnikov, ki so običajno postavljeni ob objektih ali na parkiriščih ob vozilih večje posledice, če se požar razširi še na objekt ali vozila.

PGD Murska Sobota
Kdo je 22. marca zažgal zabojnik za smeti v ulici Štefana Kovača?
požigi murska-sobota