vestnik

(FOTO in VIDEO) V balonarski nesreči okoli 11 tisoč evrov škode, podana bo kazenska ovadba

Vestnik.si, 10. 5. 2022
Tomaž Virag/Vestnik.si
V Beltincih prišlo do balonarske nesreče.
Črna kronika

V košari so bili trije, dva odrasla in en otrok. Nihče ni poškodovan. Del naselja je začasno brez elektrike.

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje RS je v torek, okoli pol sedmih zvečer, v Beltincih prišlo do balonarske nesreče. Kot nam je povedal eden od očividcev, se je toplozračni balon dalj časa spuščal in dvigal, nakar je začel hitro padati. Po prvem udarcu košare ob tla sta dva potnika padla iz nje. Balon pa je spet odneslo v zrak in nato med hiše, kjer se je spet začel hitro spuščati. Balonar se je medtem po reševalni vrvi varno spustil na tla. Zračno plovilo pa je zasilno pristalo na dvorišču hiše v Žitni ulici. V košari so bili trije, dva odrasla in en otrok. Nihče pa ni poškodovan. Kaj je nesreči botrovalo, za zdaj še ni jasno. 

S Policijske uprave (PU) Murska Sobota so sinoči sporočili, da so bili na kraj napoteni policisti, ki so zbirajo obvestila in opravljali ogled. Obveščene so bile tudi pristojne službe, in sicer služba za preiskovanje letalskih nesreč, okrožni državni tožilec in preiskovalni sodnik. Vse okoliščine nesreče se skupaj s pristojnimi službami še preverjajo.

balon, nesreča
Tomaž Virag/Vestnik.si
V Beltincih prišlo do balonarske nesreče.

Med strmoglavljenjem je balon pretrgal električno napeljavo, zato večji del naselja nekaj časa ni imel dostopa do elektrike.

Policijsko sporočilo je bilo danes dopolnjeno, znano je, da je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 11 tisoč evrov. Okrožni državni tožilec pa je podal usmeritve, da se po zbranih obvestilih poda kazenska ovadba v smeri suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa. 

balon, nesreča
Tomaž Virag/Vestnik.si
V Beltincih prišlo do balonarske nesreče.

balonarska-nesreča beltinci SPIN