vestnik

V Berkovcih voznik trčil v ograjo ob hiši, v Stročji vasi voznica izsilila prednost

Vestnik.si, 11. 6. 2024
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali deset prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe lahko telesno poškodovale, šest kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, nesrečo pri delu, osem povoženj divjadi in štiri poškodbe vozil na parkirnih prostorih.

Ob 8.10 uri je voznik osebnega avtomobila v Berkovcih zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo pri hiši, v trčenju pa se je sopotnica lahko telesno poškodovala. Ob 9.20 so bili obveščeni, da je v Stročji vasi prišlo do trčenja med dvema osebnima avtomobiloma. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčila v drugi osebni avtomobil. Pri trčenju sta se obe voznici lahko telesno poškodovali.

pgd-ljutomer, trčenje, stročja-vas
PGD Ljutomer
Trčenje v Stročji vasi.


Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino kolesa, tatvino mobitela, goljufijo, obrekovanje, nasilje v družini, kjer je bil nasilnežu izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja ter zasegli bankovec za 100 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen šestkrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V enem izmed podjetij v Murski Soboti je prišlo do delovne nesreče. Eni izmed delavk je med hojo po stopnicah spodrsnilo ter se je pri tem lahko telesno poškodovala.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Ljutomer.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms