vestnik

V času poletnih dopustov poskrbite za svojo varnost in varnost svojega premoženja

Vestnik.si, 7. 7. 2023
Arhiv
Bodite pozorni tudi na osebno lastnino v avtomobilu.
Črna kronika

Policija opozarja, da v poletnem času ne pozabite na varnost.

Prilika dela tatu, zato v času poletnih dopustov poskrbite  za  svojo  varnost  in varnost svojega premoženja, opozarjajo na policiji. V času dopustov namreč vlomilci izkoristijo priložnost praznih hiš, stanovanj, poslovnih prostorov in drugih objektov, še posebej tistih, ki so v tem času slabo zavarovani in dajejo videz, da so prazni.

Izkoristijo tudi vsakršno priložnost, da odtujijo našo lastnino iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in turističnih objektih, sob v hotelih, bungalovih, apartmajih, omaric v slačilnicah ali na plažah in bazenih. Še posebej vabljiva za njih so odprta ali odklenjena vrata in priprta okna.

S Policijske uprave Murska Sobota tako opozarjajo vse občane, da naj poskrbijo za varnost svojih objektov in svojega premoženja, tako doma kot na počitnicah. Pazijo naj na svoje stvari in spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno ogledajo objekte in okolico. Priporočljivo je, da si naredijo spisek nakita in vrednejših predmetov, po možnosti jih tudi fotografirajo. Doma se naj ne hrani večjih količin denarja, prav tako ob bančni kartici ne hranite pin številke. Največ lahko za varnost svojega premoženja storimo sami. 

Kako ukrepati, če vseeno postanete žrtev tatov?

·Obvestite policijo na telefonsko številko 113.

· Zapomnite in zapišite si čim več podatkov o tatovih (opis zunanjega videza, uporabljeno vozilo, smer odhoda ipd.).

· Do prihoda policistov ne hodite tam, kjer so se gibali tatovi in ne premikajte predmetov, s katerimi so bili ti v stiku.

policija tatvine vlomi dopust