vestnik

V eksploziji na Vrhniki ena oseba umrla, dve huje poškodovani

STA, Vestnik.si, 17. 2. 2023
PGD Dragomer - Lukovica
Eksplodiralo je v podjetju Hamex, kjer izdelujejo pirotehniko.
Črna kronika

V eksplozijah v vrhniškem podjetju Hamex je ena oseba umrla, dve osebi pa sta huje poškodovani, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Trenutno je širša okolica kraja eksplozije zavarovana, gasilske enote pa sanirajo kraj. Civilna zaščita Vrhnika občane prosi, naj se na območju eksplozije ne zadržujejo in ne "tešijo radovednosti".

Občani naj ob tem spremljajo sredstva javnega obveščanja, obvestila pa bodo objavljali tudi na Facebook profilu Civilne zaščite Vrhnika. Ob tem so potrdili, da gre za podjetje Hamex. Na PU Ljubljana so za STA povedali, da se je zgodilo več eksplozij. Policisti bodo pričeli z ogledom kraja dogodka, ko bodo vzpostavljeni varni pogoji za delo. Vzrok eksplozij še ni znan.

Posnetek zaslona_20230217_121033
Twitter/Zajem zaslona
Eksplodiralo je v podjetju Hamex, kjer izdelujejo pirotehniko.

Policisti zaradi nemotene izvedbe intervencije prosijo, da se ljudje kraju požara ne približujejo, na kraju nesreče pa naj upoštevajo navodila policistov.Eksplozijo na Vrhniki so ob 11.29 zapisale tudi najbližje potresne opazovalnice državne mreže, je Agencija RS za okolje objavila na Twitterju.

eksplozija požar smrt
Kaj zdaj berejo drugi