vestnik

V Gornji Radgoni na delu vlomilci, v Ljutomeru zagorelo

Vestnik.si, 5. 11. 2023
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Obravnavali tudi tri prometne nesreče

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče, tri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, tri povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirišču, manjši požar in zaradi nasilja v družini eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.
V dveh prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, v nesreči na relaciji Beltinci - Lipa pa je voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča in trčil v betonski prepust ter se pri tem lahko telesno poškodoval.
Na področju kriminalitete so obravnavali dve kaznivi dejanji v okolici Gornje Radgone, in sicer tatvino akumulatorjev ter vlom v hišo, v Gomilici pa kaznivo dejanje nasilja v družini.
Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.
Na pokopališču v Ljutomeru je zagorel PVC zabojnik za odpadne sveče. Gasilci so požar
pogasili in tako preprečili večjo materialno škodo.
Med 6. in 12. novembrom bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov in
preverjali vsebnost alkohola v izdihanem zraku. Ker alkoholizirani vozniki še vedno prevečkrat sedejo za volan, voznikom sporočajo, da alkohol ne sodi za volan in da so opiti vozniki nevarni vozniki, posledice nepravilne odločitve pa bodo poleg njega čutili tudi sopotniki, drugi udeleženci v prometu ter žal prepogosto tudi svojci voznikov in žrtev. Voznike zato pozivajo, naj takrat, ko vozijo, ne uživajo alkohola, v nasprotnem primeru pa ključe vozila prepustijo treznemu vozniku ali uporabijo javna prevozna sredstva. Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje
Murska Sobota.
kronika pu-ms