vestnik

V Gornji Radgoni zasegli traktor, v nesreči v Prlekiji hudo poškodovan voznik avtomobila

Vestnik.si, 16. 5. 2024
PGD Ljutomer
Prometna nesreča v Prlekiji.
Črna kronika

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče, deset kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, dve poškodbi vozil na parkirišču, dva primera povoženja divjadi in zaseg vozila.

V eni prometni nesreči je nastala zgolj gmotna škoda, ena nesreča se je končala z lahkimi poškodbami udeleženca, ena s hudimi. V Križevcih pri Ljutomeru je voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja znaka stop izsilil prednost tovornemu vozilu in se v trčenju hudo poškodoval. V Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj. V slednjem se je sopotnica lažje poškodovala.

prometna-nesreča, boreci, križevci
PGD Ljutomer
Prometna nesreča v Prlekiji.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali dve tatvini, dve goljufiji, nevarno vožnjo, vlom, poškodovanje tuje stvari, grožnjo in dve kaznivi dejanji nasilja v družini. Enemu nasilnežu so izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju. Eden izmed kršiteljev se ob intervenciji policistov ni pomiril in je s kršitvijo nadaljeval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje.

V Gornji Radgoni so policisti pri kontroli prometa ugotovili, da voznik traktorja ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Murska Sobota in pomurske avtoceste.

pums kronika-pomurskih-policistov