vestnik

(FOTO) V Lendavi oborožen rop pošte, v teku iskalna akcija za storilcem

Vestnik.si, 31. 5. 2023
Jure Kljajić
Oborožen rop v Lendavi
Črna kronika

Svojo zahtevo je podkrepil s pištolo.

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so bili včeraj obveščeni o oboroženem ropu pošte v Lendavi. Po prvih ugotovitvah je neznani moški v temnejših oblačilih in s kapuco na glavo vstopil v prostore pošte, oborožen pa je bil s pištolo. Od poštne uslužbenke je zahteval denar, svojo zahtevo pa je podkrepil s pištolo. Ko mu je delavka izročila denar, je prostore pošte zapustil. 

rop, lendava
Jure Kljajić
Oborožen rop v Lendavi.

Po poročanju portala Lendavainfo, bi naj osumljenec zaposleni na čelo prislonil orožje in jo prisilil, da mu izroči denar iz blagajne. Neuradno je uslužbenka morala odpreti tudi trezor. V poslovalnici so se v času ropa nahajale tudi stranke, ki so se morale uleči na tla. 

Roparja je iskalo policijskih patrulj, vodnikov službenih psov, v akcijo iskanja roparja se je vključil tudi policijski helikopter. Policisti so po Lendavi in njeni okolici postavili več blokad, posebej vestno pa so pregledovali vozila tujih registracij. Po naših podatkih je namreč storilca v enem od avtomobilov s hrvaškimi registrskimi oznakami čakal sostorilec.

Na pošti sicer denarja danes ni manjkalo, saj je dan pokojnin. 

rop, lendava
Jure Kljajić
Oborožen rop v Lendavi

rop, lendava
Jure Kljajić
Oborožen rop v Lendavi

helikopter, policija, rop, lendava
Jure Kljajić
Osumljenca iščejo tudi s helikopterjem.

rop, lendava
Jure Kljajić
Oborožen rop v Lendavi.

Vse očividce ali vse, ki bi lahko kakorkoli pripomogli pri izsleditvi storilca, naprošajo, da svoje informacije sporočijo na telefonsko številko 113, na anonimni telefon Policije 080 1200 ali se oglasijo na najbližji policijski postaji. 

rop oborožen-rop lendava