vestnik

V Ljutomeru hudo poškodovana peška, v Dokležovju odvzeli prostost nasilnežu

Vestnik.si, 29. 6. 2023
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali deset prometnih nesreč, šest kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru ter šest primerov povoženja divjadi.

 V Ljutomeru je voznik kombija na prehodu za pešce trčil v peško, ki je utrpela hude telesne poškodbe. V dveh prometnih nesrečah sta se lažje telesno poškodovala dva kolesarja.

V Dokležovju je bilo obravnavano nasilje v družini. Kršitelju, ki je kljub ukazom policistov nadaljeval s kršitvijo, je bila odvzeta prostost. Izrečen mu je bil tudi ukrep prepovedi približevanja.

Na avtocestnem počivališču v Pincah je bilo v tovornem delu tovornega vozila odkritih deset tujcev, ki so na nezakonit način vstopili v državo. Po končanem postopku bodo odpeljani v Azilni dom v Ljubljano, voznik pa bo s kazensko ovadbo priveden na pristojno sodišče.

Ob 0.16 je v naselju Vaneča, občina Puconci, osebno vozilo trčilo v ograjo. Gasilci PGD Murska Sobota so razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč pri natovarjanju vozila in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Ena oseba se je poškodovala, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Meritve hitrosti bodo danes pogostejše na območju PP Lendava.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms