vestnik

V Moravskih Toplicah zagorelo zaradi napake na električni napeljavi. Policisti prijeli tudi 12 tujcev

Vestnik.si, 26. 10. 2023
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali sedem prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, dve povoženji divjadi, manjši požar in 12 tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo.

Posledica šestih prometnih nesreč je bila materialna škoda, v nesreči v Lendavi pa je voznik skiroja padel in se pri tem lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino registrskih tablic, povzročitev lahke telesne poškodbe, prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in uporabo ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. 

V garaži stanovanjske hiše v Moravskih Toplicah je zaradi napake na električni napeljavi zagorelo vozilo. Gasilci PGD Moravske Toplice so požar pogasili in preprečili nastanek večje škode.Policisti so v Dolgi vasi pri kontroli prometa ugotovili, da je tuji državljan kot voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola, zato je bil pridržan in priveden sodniku za prekrške. Slednji je zoper njega izrekel ukrep prepoved vožnje in mu naložil plačilo denarne kazni.

Na meji z Madžarsko v Pincah je včeraj zvečer vozilo s tujo registrsko oznako zapeljalo mimo policistov v notranjost naše države. Policisti so nato izsledili in prijeli dva tujca, ki sta s tem vozilom prevažala deset tujcev, vsi so državljani Maroka. Tujcema je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje ter bosta s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ostalih deset tujcev pa je zaprosilo za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom.

pums kronika-pomurskih-policistov
Kaj zdaj berejo drugi