vestnik

V Murski Soboti se obeta večje število navijačev, spet bo povečana prisotnost policistov

Vestnik.si, 9. 3. 2024
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V nedeljo ob 15. uri bo na mestnem stadionu Fazanerija tekma med Muro in Olimpijo. Policija bo uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

Policija bo izvajala poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja, saj se na javni prireditvi pričakuje večje število navijačev. V mestu, ožji in širši okolici bo zato povečana prisotnost policistov. "Zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanj, pred in med sabo prireditvijo, bo policija uporabljala tehnična sredstva za fotografiranje, video ter avdio snemanje, tako na stadionu kot tudi v samem mestu," so navedli. 

Vsi obiskovalci prireditve in ostali občani so se dolžni ravnati po navodilih policije in ostalih organov, ki bodo zagotavljali red na javni prireditvi. Osnovni namen vseh aktivnosti je preprečiti kršitve javnega reda in miru, druga odklonska ravnanja ter zagotoviti varnost ljudi in njihovega premoženja. 

pums navijači nadzor