vestnik

V Murski Soboti voznica na prehodu za pešce trčila v otroka, policisti obravnavali še pešca na avtocesti

Vestnik.si, 19. 3. 2024
Loris Cipot/fotolens.si
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali pet prometnih nesreč, tri kazniva dejanja, šest kršitev javnega reda in miru, šest povoženj divjadi, delovno nesrečo in požar.

Tri prometne nesreče so se končale z gmotno škodo, dve pa z lažjo poškodbo udeležencev. V prvi nesreči je kolesarka v Murski Soboti padla s kolesom in se poškodovala. V drugi nesreči pa voznica v Murski Soboti ni omogočila varnega prečkanja otroku na prehodu za pešce in je trčila vanj. Otrok se je pri tem lažje poškodoval.

"Prehod za pešce je kraj, ki je namenjen izključno varnemu prečkanju ceste, zato je potrebno v njihovi bližini voziti počasneje in še bolj previdno kot sicer," opozarjajo na policiji. 

Na področju kriminalitete so obravnavali vlom v Turnišču, poškodovanje tuje stvari v Veržeju in tatvino v Apačah.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Delovna nesreča se je zgodila v podjetju v Odrancih, kjer je delavka v proizvodnji padla in se lažje poškodovala.

Okoli 1. ure ponoči je zagorel večnamenski objekt v Veržeju. Gasilci so požar pogasili in tako preprečili še večjo gmotno škodo.

Včeraj ob 7. uri je moški hodil po pomurski avtocesti in ustavljal mimo vozeča vozila, ker se mu je pokvarilo njegovo vozilo. "Hoja po avtocesti ni samo prepovedana, ampak tudi zelo nevarna. Naj bo vaša varnost in varnost drugih udeležencev v prometu na prvem mestu, vi pa v primeru okvare vozila na avtocesti uporabite obcestni SOS telefon ali pokličite Prometno informacijski center na številko 1970 oziroma policijo na številko 113," dodajo na policiji. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju policijske postaje Ljutomer.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms