vestnik

V Murski Soboti zasegli skuterja mladoletnikoma, v Nemčavcih pridržali vinjenega voznika

Vestnik.si, 12. 6. 2024
Rok Bednjanić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče z gmotno škodo, šest kaznivih dejanj, dve poškodbi vozil na parkiriščih, šest primerov povoženja divjadi, zasegli pa so tudi dva skuterja in pridržali eno osebo.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino akumulatorjev v Trnju, kaznivo dejanje grožnje v Veliki Polani, ponarejanje listin v Murski Soboti, tatvino betonskih cevi v Borejcih in namerno poškodovanje vozila v Rakičanu. Na področju družinskega nasilja so obravnavali kršitev ukrepa prepovedi približevanja in kaznivo dejanje Nasilja v družini, kjer so osumljencu izrekli ukrep prepoved približevanja in tako zaščitili žrtve nasilja.

Policisti so v večernem času v Murski Soboti zaustavili dva voznika skuterjev. V postopku so ugotovili, da mladoletna voznika ne posedujeta vozniških dovoljenj, zato sta jima bila skuterja zasežena. V nočnem času so policisti v Nemčavcih zaustavljali voznika osebnega avtomobila, vendar se slednji na njihove znake ni odzival, ampak je z vožnjo nadaljeval. Kmalu zatem so ga uspeli ustavili, pri tem pa ugotovili, da je vozil močno pod vplivom alkohola, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje.

"Danes bo tudi na območju Pomurja potekala že 30. kolesarska dirka »Po Sloveniji«. Štart 1. etape bo ob 11.15 uri v Murski Soboti, ciljno črto pa bodo najhitrejši kolesarji prevozili v Ormožu predvidoma ob 15.36 uri. V času dirke bodo na območju vseh pomurskih policijskih postaj občasne mobilne popolne zapore cest, zato voznike pozivamo, da so v prometu strpni in da upoštevajo navodila organizatorjev ter ostalih oseb, ki sodelujejo pri varovanju. Vsem obiskovalcem te prireditve želimo obilo užitka s sporočilom - navijajte športno," sporočajo s Policijske uprave Murska Sobota. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Murska Sobota.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms