vestnik

V nesrečah več poškodb kolesarjev

Vestnik.si, 22. 9. 2024
Ines Baler
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali pet prometnih nesreč, tri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.

V eni prometni nesreči je nastala le materialna škoda, v dveh so se udeleženci lažje telesno poškodovali, v dveh pa huje. V Rakičanu je kolesarka vozila preblizu roba vozišča, zaradi česar je padla in se lahko telesno poškodovala. V Križevcih pri Ljutomeru je voznik motornega kolesa zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v traktor, padel in se pri tem lažje poškodoval. Huje sta se poškodovali kolesarki. Prva je v Ljutomeru zapeljala na cestni robnik in padla, druga pa je v Černelavcih zapeljala čez pločnik na cesto in padla po vozišču. 

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino tabličnega računalnika iz vozila v Murski Soboti, tatvino mobilnega telefona v gostinskem lokalu v Gornji Radgoni in šikaniranje na delovnem mestu v enem izmed podjetij v Lendavi. 

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru, kršitelji pa so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota. 

kronika-pomurskih-policistov pums