vestnik

V Pincah prijeli nezakonite migrante, v Lendavskih Goricah pridržali agresivno in opito žensko

Vestnik.si, 25. 11. 2023
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so imeli veliko dela v zadnjih 24 urah.

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, dve poškodbi vozila na parkirišču, tri povoženja divjadi in skupino tujcev pri nedovoljenem vstopu v našo državo.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino v Ljutomeru in kaznivi dejanji nasilja v družini v Murski Soboti ter Lendavskih Goricah.

Javni red in mir je bil obakrat kršen v zasebnem prostoru. Kršiteljica v Lendavskih Goricah se ob intervenciji policistov kljub opozorilom ni pomirila, zato ji je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve.

Včeraj zvečer so policisti v Pincah prijeli pet tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. V postopku so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom.

Na vozilih so zimske pnevmatike obvezne že zadnjih 10 dni. Voznike pa policisti opozarjajo tudi na vidljivost. Pred vožnjo je namreč potrebno dobro očistiti vsa stekla na vozilu, saj zaledenela ali zarošena stekla zmanjšujejo vidljivost in povečujejo nevarnost za nesrečo. Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju celotne Policijske uprave Murska Sobota.

policijska-uprava-murska-sobota kronika pums