vestnik

V Pomurju štirikrat zagorelo. Velja dodatna previdnost

Vestnik.si, 12. 8. 2022
PGD Gornja Radgona
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, dve kaznivi dejanji, dve kršitvi javnega reda in miru, štiri požare, osem povoženj divjadi in zasegli so vozilo.

Na področju kriminalitete je bila na območju Murske Sobote obravnavana odtujitev denarja in lahka telesna poškodba. Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se po intervencijah policistov pomirila.



Na območju Murske Sobote je bil kršitelju zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu zasežen moped.


Obravnavani so bili tudi štirje požari. Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da je včeraj nekaj pred 13. uro v Ropoči v sadovnjaku zagorela suha trava in vejevje. Požar na površini okoli enega hektarja so pogasili gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Ropoča, Pertoča in Fikšinci. Okoli pol druge ure popoldan je zagorelo tudi v Gajševcih. Vnelo se je strnišče, požar so pogasili gasilci PGD Boreci, Grabe, Ključarovci, Kokoriči in Logarovci. Strnišče je zagorelo tudi v Krajni. Požar na površini okoli sto kvadratnih metrov so pogasili domači gasilci. V Lendavi pa sta v Industrijski ulici zagorela komunalna zabojnika. Ogenj so pogasili lendavski gasilci. 

Na Policijski upravi Murska Sobota opozarjajo, da je še vedno razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja, ki v naravnem okolju prepoveduje kurjenje, požiganje in izvajanje drugih aktivnosti, ki lahko povzročijo požar.

pums kronika-pomurskih-policistov požari