vestnik

V ponedeljek začetek akcije Slovenija piha 0,0

Vestnik.si, 4. 11. 2023
Nataša Juhnov
Policija in ministrstvo za zdravje bosta letos osmič izvajala akcijo za manj popitega alkohola in manj opitih voznikov na slovenskih cestah.
Črna kronika

Akcija se bo zaključila s tradicionalnim koncertom Slovenija piha 0,0, ki bo 6. decembra v Kinu Šiška v Ljubljani, nastopila pa bosta Policijski orkester in Hamo.

Policija in ministrstvo za zdravje bosta letos osmič izvajala akcijo za manj popitega alkohola in manj opitih voznikov na slovenskih cestah. Tako bodo policisti po celotni državi med 6. in 12. novembrom izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, cel november pa ozaveščali o pasteh prekomernega pitja alkohola. 

Vozniki, ki bodo v času akcije, napihali 0,0, boste prejeli letak, s katerim bodo lahko pridobili vstopnice za omenjeni koncert. Sporočili so tudi, da so možnosti za pridobitev vstopnic razširili in jih namenili tudi sledilcem na facebook strani Slovenija piha 0,0. V okviru vsebin o pasteh in škodljivostih prekomernega pitja alkohola bodo predstavljeni podatki in mnenja strokovnjakov o pitju alkohola, o škodljivosti njena, zbrana bodo razmišljanja o vzrokih za velike prežetosti družbe z alkoholom ter objavljeni komentarji. Med sodelujoče bodo prav tako razdeljeni pari vstopnic. 

Čas okoli martinovega je pogosto zaznamovan z uživanjem alkohola. "Ker alkoholizirani vozniki še vedno prevečkrat sedejo za volan, letos že osmič po vrsti v okviru akcije Slovenija piha 0,0 voznikom sporočamo, da alkohol ne spada za volan, da so opiti vozniki nevarni vozniki, posledice nepravilne odločitve voznika pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi pa bodo čutili poleg voznika tudi sopotniki, drugi udeleženci v prometu in žal prepogosto tudi svojci voznikov in žrtev. Da bi bile naše ceste varnejše za vse prometne udeležence, v akciji ozaveščamo prebivalce Slovenije o pasteh prekomernega pitja alkohola, voznike pa nagovarjamo, naj takrat, ko vozijo, ne uživajo alkohola, oz. v primeru, da so ga uživali, ključe vozila prepustijo tistemu, ki alkohola ni pil, ali si zagotovijo drug varen prevoz," so zapisali v Policiji.

45c3b2c31edf11690ff14c272cf1ca21
Pixabay
Če pijete, ne vozite.

slovenija-piha 0.0 promet policija