vestnik

V prazničnih dneh poskrbimo za varnost nas in našega premoženja

Vestnik.si, 28. 10. 2023
Jure Zauneker
Tudi v gneči poskrbite za lastno varnost in varnost svojega premoženja. Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti Policijske uprave Murska Sobota v času praznikov pogosto opažajo povečano število tatvin in vlomov v hiše, poslovne prostore in druge objekte ter tatvine iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in pokopališčih. Svetujejo, da ob obisku grobov v avtomobilih na vidnih mestih ne puščate torbic, denarnic ali drugih vrednejših predmetov. Prav tako zaklepajte, da ne postanete tarča tatov in vlomilcev.

"Med prazniki ne pozabite poskrbeti tudi za varnost svojega premoženja. Sami lahko storimo največ za varnost svojega premoženja, zato ob vsakršnem odhodu od doma ali na pokopališče zaklenite vhodna vrata in ključev ne puščajte na vidnih mestih. Neznancev ne spuščajte v hišo in jim ne razkazujte svojega premoženja," so še navedli. 

Tudi na prireditvah v teh dneh je mogoče pričakovati veliko ljudi, zato policisti opozarjajo, da tudi na tam poskrbite za lastno varnost in varnost svojega premoženja. "Če kljub temu postanete žrtev kaznivega dejanja, lahko pomagate pri izsleditvi storilca, tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov; izgled, starost, smer odhoda oz. vožnje, prevozno sredstvo (znamka in barva vozila, reg. št). Od hitrosti in vsebine prijave je v veliki meri odvisna tudi uspešnost prijetja storilca in posledično vračilo ukradenih predmetov. Zato dogodke takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličite na interventno telefonsko številko policije 113 ali anonimno številko policije 080 1200."

V okolici pokopališč je v naslednjih dneh pričakovati povečan promet. Dosledno upoštevajte cestno prometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč. 

prazniki varnost tatvine vlomi