vestnik

V Spodnjih Ivanjcih dimniški požar, v Murski Soboti tatovi odtujili denar

Vestnik, 2. 12. 2021
PGD Gornja Radgona
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti v Pomurju so v preteklem dnevu obravnavali osem prometnih nesreč, v eni se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Poleg tega so obravnavali še dve kaznivi dejanji, šest kršitev javnega reda in miru, poskus samomora, dimniški požar in sedem primerov povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete sta bili v Murski Soboti obravnavani tatvina denarja in grožnja. Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Na avtocesti je bil kontroliran tujec, ki je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, kršitelj pa bo danes priveden na pristojno sodišče.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje še poroča, da je včeraj popoldan med naseljema Gajševci in Radoslavci gorel drog električne napeljave. Goreti je prenehalo še pred prihodom gasilcev PGD Ljutomer in Radoslavci, ki so zavarovali kraj in preventivno pregledali okolico. Obveščena je bila pristojna elektro služba. 

V Spodnjih Ivanjcih pa so sinoči, okoli 21. ure, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Spodnji Ivanjci in Negova, ki so počakali, da so saje v dimniku pogorele, nato pa pregledali dimnik in okolico. Na kraju je bil tudi dimnikar, ki je za tem očistil dimnik. 

pums kronika-pomurskih-policistov