vestnik

Vozil z 2,3 promila alkohola v krvi, povrh vsega je v avtomobilu imel 6-letnega otroka

Vestnik.si, 9. 12. 2019
Jure Zauneker
Policija. Slika je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v noči na soboto odredili 145 alkotestov, pet voznikov je vozilo pod vplivom alkohola.

Policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so v noči iz 7. na 8. december opravili poostren nadzor pod okriljem akcije Slovenija piha 0,0. Ko so sporočili s PU Murska Sobota, je bilo odrejenih 145 preizkusov alkoholiziranosti. Za pet voznikov je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola, policisti so še obravnavali en primer odklona alkotesta.

Policisti Policijske postaje Lendava so tako v soboto okoli polnoči med kontrolo cestnega prometa pri Melincih zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa na znake policistov ni zaustavil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo. Policijska patrulja je začela zasledovati vozilo, zaradi neprilagojene hitrosti pa je voznik zapeljal s ceste na njivo. V času nesreče je bil v avtomobili tudi 6-letni otrok, so sporočili s PU Murska Sobota.

b37b49a0564d5f953a9ec736b42749ee
Nataša Juhnov
Alkotest. Slika je simbolična.

Povzročitelj prometne nesreče je moral opravil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,15 mg/l alkohola (2,3 promila). V prometni nesreči do poškodb ni prišlo, 40-letni voznik je bil pridržan, policisti pa ga bodo ovadili še zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Ker je vinjen prevažal otroka, bodo o tem policisti obvestili tudi center za socialno delo.

murska-sobota, policija, simbolne-fotografije
Jure Zauneker
Policija. Slika je simbolična.

Kot so še sporočili s PU Murska Sobota, je le nekaj minut kasneje voznik osebnega avtomobila v Filovcih v križišču zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kovinsko ograjo obdano z živo mejo. Po trčenju je vseeno z vožnjo nadaljeval in čez nekaj časa zapeljal na njivo. Preizkus alkoholiziranosti je vozniku pokazal 1,12 mg/l alkohola (2,24 promila). Voznik ni bil telesno poškodovan, policisti bodo proti njemu podali obdolžilni predlog.

Na Policijski upravi (PU) Murska Sobota zaradi sobotnega dogajanja vsem voznikom svetujemo, da vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu, ampak naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabijo javna prevozna sredstva. »Vozniki dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov. Policisti PU Murska Sobota bomo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje,« so še sporočili s policije.

policija alkohol nesreče promet
Kaj zdaj berejo drugi