vestnik

Vozil z ukradenimi registrskimi tablicami in brez vozniškega dovoljenja

Vestnik.si, 21. 1. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Preteklo soboto so pomurski policisti obravnavali šest kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, zasegli osebni avtomobil in obravnavali tri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so pomurski policisti obravnavali kaznivo dejanja onemogočanja stika z otrokom, dve poškodovanji tuje stvari in samovoljo. 

Ob 10.30 so izven naselja Ropoča policisti zaustavili voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da sta na vozilu nameščeni različni registrski tablici. Ugotovljeno je bilo še, da sta tablici ukradeni, zato sta bili zaseženi in vrnjeni lastnikom. Prav tako voznik za vožnjo ni posedoval vozniškega dovoljenja, zato mi je bil osebni avtomobil zasežen. Med postopkom je voznik policistu izrekel resne grožnje zoper življenje in telo ter s tem storil kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. 

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota. 

kronika-pomurskih-policistov pums