vestnik

Voznica zapeljala pešcu čez nogo in ga poškodovala

Vestnik.si, 19. 5. 2024
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, eno poškodbo vozila na parkirišču, zasegli so vozilo, pridržali voznika ter prijeli dva ilegalna migranta.

Tri prometne nesreče so se končale le z materialno škodo, v Radencih pa je voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce z vozilom zapeljala čez nogo pešca in ga pri tem lažje poškodovala. 

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali dve tatvini goriva iz tovornih vozil v Murski Soboti in dve povzročitvi lahke telesne poškodbe v Dolgi vas ter v Doliču. 

V Beltincih so policisti pri kontroli prometa ugotovili, da voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, v Logarovcih pa je voznik vozil pod vplivom alkohola, zato je bil pridržan in odpeljan v postopek na sodišče v Ljutomer. V večernem času so policisti v Središču izsledili dva tujca, ki sta na nezakonit način vstopila v državo. Tujca sta zaprosila za mednarodno zaščito in bosta po končanem postopku odpeljana v azilni dom Ljubljana. 

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju, kršitelja pa sta se ob intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju policijske postaje Gornja Radgona. 

kronika-pomurskih-policistov pums