vestnik

Vse več prebežnikov: V enem tednu prijeli 105 tujcev, lani v vsem letu 159

ABE, 15. 8. 2019
Nataša Juhnov
Največ nezakonitih prehodov meje je na številnih mejnih krajevnih poteh v razkriški občini.
Črna kronika

Pomurski policisti so letos na južni meji obravnavali več nezakonitih prehodov kot lani v vsem letu. Nekateri prebežniki so že večkrat poskušali vstopiti v Slovenijo.

Po podatkih Policijske uprave Murska Sobota so pomurski policisti od preteklega četrtka in do včeraj med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 105 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Za primerjavo: v letu 2018 je bilo zaradi nezakonitih prehodov meje v Pomurju prijetih 159 ljudi, leta 2017 pa 125.Nekateri prebežniki, ki so jih prijeli pomurski policisti, so bili v Sloveniji že vsaj enkrat obravnavani zaradi ilegalnega prestopa meje s Hrvaško. Največ nezakonitih prehodov meje je na območju Policijske postaje (PP) Ljutomer, čeprav dve patrulji PP Ljutomer 24 ur na dan službujeta na mejnem območju med Razkrižjem in Ljutomerom. Patrulji varujeta slabih 14 kilometrov državne meje, na kateri so tri ali štiri žariščne točke, ki jih nepridipravi uporabljajo za prevoz nelegalnih prebežnikov v Pomurje ali migranti sami za nezakonit prestop slovensko-hrvaške meje.


V letu 2018 je bilo zaradi nezakonitih prehodov meje v Pomurju prijetih 159 ljudi, leta 2017 pa 125.

Z ilegalnimi prehodi se srečujejo tudi policisti PP Lendava. Za prebežnike namreč kot pot v Slovenijo služi železniški most v Petišovcih.
Sašo Bizjak
Z ilegalnimi prehodi se srečujejo tudi policisti PP Lendava. Za prebežnike namreč kot pot v Slovenijo služi železniški most v Petišovcih.
prebežniki tujci meja hrvaška
Kaj zdaj berejo drugi