vestnik

Z 1,2 promila bežal pred policisti, enega od njih celo poskušal povoziti

Vestnik.si, 13. 1. 2020
Jure Zauneker
Voznik ni ubogal policijskih znakov. Slika je simbolična.
Črna kronika

Policisti Policijske postaje Ljutomer so v nedeljo zvečer imeli opravka z 39-letnim voznikom, ki ni ubogal njihovih ukazov.

Ljutomerski policisti so včeraj po 20. uri med Veščico in Stročjo vasjo opravljali kontrolo nad udeleženci v cestnem prometu. Ustaviti so nameravali tudi enega od voznikov osebnih avtomobilov, vendar ta znake policistov ni upošteval, ampak je nadaljeval z vožnjo. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota, je voznik med vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu. »Ker je bilo vozilo najmanj dvakrat pravilno ustavljeno, voznik pa ni upošteval zakonitega policijskega znaka ali ukaza za ustavitev, je bil voznik prisilno ustavljan z uporabo službenega vozila policije. Med zaustavljanjem je voznik zapeljal proti policistu, kateri je odskočil, pri tem pa s svetilko zadel vetrobransko steklo vozila. Voznik je policijsko vozilo obvozil in se po nasprotnem prometnem pasu odpeljal naprej,« so zapisali v sporočilu za javnost murskosoboške policijske uprave.

gornja-radgona, policija, akcija-promil
Jure Zauneker
Vozil je skoraj z 0,60 mg/l alkohola (1,2 promila).

Policisti so kasneje avtomobil našli v Ljutomeru, a je voznik pobegnil. Modrouniformiranci so ga zato začeli intenzivno iskati. »Malo pred polnočjo je bil osumljeni prijet v enem od gostinskih lokalov v Ljutomeru. Odvzeta mu je bila prostost. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,58 mg/l (1,2 promila) alkohola, odrejen je bil tudi strokovni pregled. Pri varnostnem pregledu osumljenega je bila najdena rjava rastlinska snov, katera je bila zasežena in bo poslana v analizo. Policisti pri izvrševanju uradnih nalog niso bili poškodovani,« so še sporočili s PU Murska Sobota.

Kaj je/bo doletelo voznika?

Policisti so za 39-letnega voznika odredili pridržanje, čaka ga tudi obdolžilni predlog zaradi več kršitev določil zakona o pravilih cestnega prometa. Policisti bodo proti moškemu podali še kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

policija promet ljutomer
Kaj zdaj berejo drugi