vestnik

Zaradi reprezentančne nogometne tekme bo v mestu več policistov

Vestnik.si, 21. 3. 2024
Niko Časar
Tio Cipot in njegovi soigralci se bodo pomerili z reprezentanco Bosne in Hercegovini.
Črna kronika

V petek ob 18. uri bo na mestnem stadionu Fazanerija odigrana kvalifikacijska nogometna tekma U21 reprezentanc Slovenije ter Bosne in Hercegovine.

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da bodo izvajali poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Kajti na javni prireditvi se pričakuje tudi večje število navijačev iz Slovenije in Bosne in Hercegovine. V mestu, ožji in širši okolici bo zato povečana prisotnost policistov. 



"Zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanj, pred in med samo prireditvijo, bo policija uporabljala tehnična sredstva za fotografiranje, video ter avdio snemanje, tako na stadionu kot v mestu. Vsi obiskovalci prireditve in ostali občani so se dolžni ravnati po navodilih policije in ostalih organov, ki bodo zagotavljali red na javni prireditvi. Osnovni namen vseh aktivnosti je preprečiti kršitve javnega reda in miru, druga odklonska ravnanja ter zagotoviti varnost ljudi in njihovega premoženja," so zapisali.

nogomet fazanerija policija varnost