vestnik

Zaradi zmanjšane pretočnosti prometa bodo soboški policisti izvajali nadzor

Vestnik.si, 2. 2. 2022
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pretočnost prometa v Murski Soboti in okolici se po opažanjih soboških prometnih policistov občasno zmanjšuje, zato bodo v naslednjih dneh temu namenili več pozornosti.

Zmanjšanje pretočnosti prometa v mestu in njegovi okolici pomeni več nejevolje med udeleženci v cestnem prometu, več kršenja cestnoprometnih predpisov in s tem tudi ogrožanje drugih udeležencev v prometu, predvsem ranljivejših skupin, kot so pešci in kolesarji. Prometni policisti bodo zato v naslednjih dneh več pozornosti namenili večji pretočnosti prometa v mestu in njegovi okolici, tako bodo nadzirali in po potrebi usmerjali promet v večjih križiščih, kjer prihaja do zastojev ter ugotavljali kršitve cestnoprometnih predpisov. Prav tako bodo v bližini križišč izvajali meritve hitrosti, saj je dokazano, da večja hitrost zmanjšuje pretočnost prometa, posledično se povečata tudi onesnaženost in količina izpustov. 

Policisti še svetujejo, da občani Murske Sobote uporabljajo javni prevoz ali pa se v mestno središče odpravijo peš ali s kolesom, voznike iz drugih krajev pa pozivajo k uporabi obvoznic ali drugih javnih cest na obrobju mesta. 

pums prometni-policisti