vestnik

Zdravstveni dom Murska Sobota: Kriminalisti preiskujejo ponarejanje testov na koronavirus

ABE, 27. 4. 2021
Jure Zauneker/Vestnik.si
Kriminalistična preiskava poteka zaradi domnevnega ponarejanja testov na koronavirus na točki za odvzem brisov v zdravstvenem domu.
Črna kronika

Edith Žižek Sapač, direktorica zdravstvenega doma, je za Vestnik.si potrdila policijsko preiskavo.

Edith Žižek Sapač, direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota, je za Vestnik.si potrdila kriminalistično preiskavo, ki poteka zaradi domnevnega ponarejanja testov na koronavirus na točki za odvzem brisov v zdravstvenem domu. »Po naših informacijah policijska uprava preiskuje nekdanjega zaposlenega v Zdravstvenem domu Murska Sobota. S podrobnostmi policijske preiskave nismo seznanjeni, zato je ne bi bilo primerno komentirati. V kolikor pa bi omenjena preiskava pokazala kakršnokoli oškodovanje javnega zavoda, bomo seveda zaščitili interes javnega zavoda z vsemi pravnimi sredstvi,« je povedala Žižek Sapačeva. Neuradno smo izvedeli, da kriminalisti preiskujejo enega od zaposlenih, ki je delal na točki za odvzem brisov. Iz murskosoboške policijske uprave pa so za Vestnik.si odgovorili, da je zadeva v fazi preiskave, zato zaenkrat več informacij zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati.

zabojnik, koronavirus, zdravstveni-dom-ms
Nataša Juhnov
Edith Žižek Sapač, direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota, je za Vestnik.si potrdila kriminalistično preiskavo, ki poteka zaradi domnevnega ponarejanja testov na koronavirus na točki za odvzem brisov v zdravstvenem domu.

Negativen rezultat testa na novi koronavirus je pogoj za prehod številnih državnih meja, in prav to naj bi bil po neuradnih podatkih razlog, da je uslužbenec Zdravstvenega doma Murska Sobota članom enega od pomurskih športnih društev s ponarejenimi testi na koronavirus omogočil prehod meje z Avstrijo. Potrdila o negativnem izidu testa na covid-19 je društvu domnevno izdal, ne da bi člani društva sploh opravili testiranje.

zd-murska-sobota koronavirus preiskava