vestnik

(FOTO) Veter pokazal svojo moč tudi v Pomurju. Odkrival je strehe, podiral drevesa ter podrl lopo

Vestnik.si, 6. 2. 2020
Radarji v Pomurju
Posledice današnjega vetroloma v Černelavcih.
Črna kronika

Murskosoboška izpostava uprave za zaščito in reševanje poroča o prvih nevšečnostih zaradi vetra.

veter. 5.2.2020
meteo.si
Povprečni in najvišji sunki vetra ob 14.30 v Sloveniji.

S tukajšnje izpostave uprave za zaščito in reševanje so do 20. ure poročali, da je v Bakovcih veter med drugimi prestavil trampolin na lesen skedenj. Posredovali so domači gasilci, ki so odstranili trampolin. V več občinah v Pomurju, kot so Razkrižje, Ljutomer, Veržej, Beltinci, Velika Polana, Lendava, Murska Sobota, Puconci, Rogašovci, Grad, Tišina, Radenci in Sv. Jurij ob Ščavnici je veter podrl drevje na ceste. Pristojne službe so ovire že odstranile. Zaradi izpada na daljnovodu je v Puconcih brez elektrike ostalo 360 odjemalcev, napaka pa je že odpravljena. V Dolgovaških goricah je sunek vetra podrl lopo, pri Gradu na Goričkem je odkrilo streho enega od poslopij. V Kobiljščaku in v Zgornjem Kocjanu je veter delno odkril streho dveh stanovanjskih hiš. Posredovali so gasilci PGD Kapela, ki so strehi pokrili nazaj. Težave zaradi vetra so nastale prav tako na avtocesti, kjer je predmet kar nekaj časa oviral promet iz smeri Lipovci proti Murski Soboti. 

V Sotinskem Bregu so sunki severozahodnega vetra ob 13:30 presegli 88 km/h. Popoldne lahko hitrosti med 70 in 100 km/h pričakujemo še marsikje drugod, so sporočili z regijskega centra za obveščanje (številke 112). 

Za Pomurje je bil sicer danes napovedan veter, ko bi bile lahko krajevno hitrosti vetra okoli 100 kilometrov na uro, so zjutraj opozorili na Agenciji za okolje.

veter, opozorilo
Arso - zajem zaslonske slike
Opozorilo pred močnimi sunki vetra.

veter gasilci
Kaj zdaj berejo drugi