vestnik

Župan županji: Plačaj, pa boš tudi sama nekaj dobila

ABE, 11. 1. 2019
Nataša Juhnov
Franc Šlihthuber želi plačilo za opravljeno delo. 
Črna kronika

Župan Občine Gornji Petrovci, prve koordinatorice projekta Vodovod sistema B (gorički vodovod), in obenem prvi koordinator projekta Franc Šlihthuber toži občino Grad zaradi neizplačila 70 tisoč evrov za opravljanje nalog koordinatorja.

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti se je začela pravda, v kateri Franc Šlihthuber od Občine Grad terja 70 tisoč evrov. Župan Občine Gornji Petrovci, prve koordinatorice projekta Vodovod sistema B (gorički vodovod) in obenem prvi koordinator projekta, od graške občine zahteva, da mu plača 70 tisoč evrov za opravljanje nalog koordinatorja. Cvetka Ficko, županja Občine Grad, je na sodišču povedala, da občina na računu nima denarja za plačilo Šlihthuberjevih nalog koordinatorja.



»Prva faza vodovoda je fizično res zaključena, ne pa finančno, zato ne moremo govoriti, da je projekt uspešen. Ob tem tudi ni nobenih dokazil, ali je bilo delo koordinatorja sploh opravljeno,« je dejala Fickova. Dodala je tudi, da jo je Šlihthuber večkrat nagovarjal, naj mu plača, kar mu pripada, »pa da bo tako tudi sama nekaj dobila«.


Šlihthuber je na sodišču povedal, da gre za zahtevek v skladu s podpisanimi pogodbami in za dejansko opravljeno delo pri projektu Vodovod sistema B. »Z občinami je bil sklenjen dogovor, da se moje delo plača. Kot človek sem ponosen nato, kar je bilo narejeno, in to je bilo uspešno. Človeško je, da se nekaj plača, če se kdo žrtvuje.« Tožnik je tudi dejal, da še danes usklajuje določene zadeve, čeprav več ni koordinator. Pojasnil je, da je zdaj občina koordinator Občina Rogašovci, zato meni »da bo dobil plačilo tudi zdajšnji koordinator s te občine«. Na sodišču je še zanikal, da bi od Fickove zahteval, naj mu plača znesek za opravljeno delo, in da je izjavil, da bi še ona dobila nekaj od tega.

f5b38bf284637ea4d65c62122b92728c
Nataša Juhnov
Na sodišču bo kot priča nastopil nekdanji župan Občine Grad in zdaj direktor podjetja Vodovod sistema B Daniel Kalamar.

Občina Gornji Petrovci je sicer opravljala koordinacijo v letih 2011 in 2012, zaradi blokade občinskega računa pa so občine leta 2013 vsa pooblastila občine koordinatorice z Občine Gornji Petrovci prenesle na Občino Grad.
Preberi tudi: Župan terja 70 evrov

Franc Šlihthuber Cvetka Ficko vodovod tožba