(FOTO) V Šalovcih dišalo po jedeh iz zelja
Turistično društvo Dišeči volčin je v sodelovanju z Občino Šalovci in krajani Šalovec pripravilo že tradicionalno kulinarično prireditev Kapüstni den.

Prireditev je bila tretje leto zapored organizirana v poslovni coni v Šalovcih, kot običajno pa je osem ekip tekmovalo v kuhanju segedina. Po mnenju strokovne komisije, ki so jo sestavljali predsednik Herman Ostrič, Marjana Fodor in Lajos Pilisi, je najboljšo jed skuhala ekipa iz vasi Čepinci, drugo mesto so osvojili člani ekipe iz Budinec, tretje mesto pa članice Kulturno-turističnega društva Vidra iz Peskovec.


Poleg tekmovalnega dela je potekala razstava jedi iz zelja in drugih dobrot, ki so bile na pokušnjo obiskovalcem od blizu in daleč. Kot veleva tradicija, so tudi letos na prireditvi izbrali najboljšo zeljno maskoto, kot najbolj ustvarjalni so se letos izkazali člani ekipe iz Markovec.

Kulinarično prireditev, ki je po besedah župana Občine Šalovci Iztoka Fartka prerasla občinske meje, je spremljal tudi kulturni program. V njem je nastopil porabski trio, predstavili so se "künštni" Prleki, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi, kako so nekoč "ribali in klačili" zelje, za kar so poskrbeli člani Kulturno-umetniškega društva Budinci.


Celodnevno dogajanje je spremljal sejem lokalnih obrtnikov in proizvajalcev, organizatorji so pripravili tudi tombolo ter ostalo gostinsko ponudbo domačih jedi, za dobro glasbeno razpoloženje pa so skrbeli člani skupine Trio Raj.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se