Jesen je čas, ki se ga vsi ljubitelji kostanjev zelo razveselijo. Nabiranje kostanjev je lahko zelo zabavno opravilo. Še bolj zabavno je, kadar to počnemo v krogu družine ali prijateljev, nato pa skupaj ob hladnih jesenskih večerih pripravimo še kostanjev piknik.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(S tribune) Norvežani so krivci za navijaško evforijo
Še sporočilo za NZS: Čeprav so Stožice razprodane, še vedno ne dihajo kot Bežigrad ali mariborski Ljudski vrt.
Kostanji so imeli že v preteklosti v prehrani ljudi pomembno vlogo, saj so pomagali preganjati lakoto, vendar pa se je njegova vloga v prehrani izgubila s prihodom koruze in krompirja. Čeprav plodove kostanjev obožuje staro in mlado, se dandanes z njimi bolj kot ne le sladkamo.
Plodovi kostanja dozorijo šele oktobra v ježicah. Te se običajno odprejo že na drevesih, kostanji takrat padejo iz njih na tla, lahko pa odpadejo celotne, še neodprte ježice s kostanji vred. Kostanji so zreli, ko so povsem rjave barve, če pa so se temperature ponoči že spustile pod nič stopinj Celzija, bo kostanj bolj sladek, kadar ga bomo skuhali ali spekli. Če boste torej prehitro začeli nabirati kostanje, boste lahko naleteli na črvive kostanje, saj ti najprej odpadejo z dreves, prav tako njihov okus ne bo tako sladek.
Nagradna igra poteka do 20. oktobra. Pravilen odgovor zapišite v komentarju pod objavo na naši Facebook strani ali na Instagram profilu. Sodelujete lahko na obeh družabnih omrežjih, saj bomo nagrado - darilni bon domačije Marof v vrednosti 10 evrov - podelili dvakrat.