vestnik

Ana in Samo natrosila kumulus na grajskem dvorišču

Vestnik.si, 13. 7. 2020
Aleš Cipot
Ana Kravanja & Samo Kutin
Popularno

Na soboškem grajskem dvorišču sta nastopila Ana Kravanja in Samo Kutin, ki sta predstavila svoj izdelek Trosi kumulusa.

Ana Kravanja in Samo Kutin sta že vrsto let stalnica na kreativni slovenski glasbeni sceni – tisti, ki prekipeva od novih izraznih možnosti v poljih namišljene folklore, alternativnega rocka, eksperimentalne glasbe in svobodne improvizacije. V zadnjem času ju občinstvo nemara najbolj pozna kot dve tretjini (tudi mednarodno) čislanega benda Širom (tretji član je Prekmurec Iztok Koren), znanega po sanjsko zveneči in žanrsko "neujemljivi" godbi.

ana-kravanja, samo-kutin, mikk, grajsko-dvorišče, nastop, koncert
Aleš Cipot
Ana Kravanja & Samo Kutin

Tokrat Ana in Samo ustvarjata v tandemu, pri katerem so v ospredju hurdy-hurdy, brenkali tampura brač in čiftelija z akustičnimi resonatorji (Samo) ter viola, violina, cevni zvonci in glas (Ana).
"Z veščim igranjem krasno ubrani par zapleta in razpleta mikavno glasbo, polno hipnotičnega "dromljanja", igrivega zvončkljanja ter domiselnih zvočnih in strukturnih rešitev. Skladbe, polne plapolanja in odzvanjanja, se pred nami razkrivajo kot kompleksne in večslojne, a nas kljub temu s svojo gibkostjo v hipu očarajo in začarajo. Ana in Samo gradita svoje zvočne zgodbe z glasbeno izostrenostjo in izjemno medsebojno usklajenostjo," so o duetu povedali organizatorji. Na dogodku na soboškem grajskem dvorišču je bilo zaradi trenutnih razmer dovoljenih največ 50 obiskovalcev. 

ana-kravanja, samo-kutin, mikk, grajsko-dvorišče, nastop, koncert
Aleš Cipot
Ana Kravanja & Samo Kutin

koncert ana-kravanja samo-kutin grajsko-dvorišče