vestnik

Velikonočna dekoracija iz naravnih materialov, ki da hiši poseben vonj

D. N., 6. 4. 2020
Osebni arhiv
Ančabananča
Popularno

Sandra Kuhar, ki ustvarja pod imenom Ančabananča, se je z izdelovanjem dekorativnih izdelkov iz naravnih materialov začela ukvarjati pred dobrimi petimi leti. Največ dekoracij sicer ustvari v adventnem času, veliko izdelkov pa nastane tudi ob drugih priložnostih in praznikih, med drugim tudi sedaj v velikonočnem času.

Vsi izdelki, ki jih ustvari, so narejeni iz naravnih materialov. Kot je pojasnila, ima namreč rada naravo, prav tako po naravnih materialih cela hiša prekrasno diši. Za svoje kreacije tako največkrat uporabi les, veje, lubje, mah, kavna zrna, razne cvetove in listje ter preostale materiale, ki jih najde v naravi. 

ančabananča, dekorativni-izdelki, sandra-kuhar
Osebni arhiv
Ančabananča

Ker smo v velikonočnem tednu, se je Sandra že lotila velikonočne dekoracije. Kot je pojasnila, ne sledi nobenim trendom, saj je njen navdih narava, ta pa določa, kaj je v določenem času na voljo. "Iz tistega potem ustvarjam. Tudi jajca najraje obarvam v naravna barvila. Okrasim jih le z listjem ali pa naredim praskanke," je povedala.

ančabananča, dekorativni-izdelki, sandra-kuhar
Osebni arhiv
Ena njenih ljubših tehnik pri izdelovanju pisanic je tudi praskanje.

Navodila o tem, kako pobarvati jajca z naravnimi barvili, lahko najdemo na njeni spletni strani, kot pravi, pa tovrstno ustvarjanje ni težko, le nekaj dobre volje je potrebne, da se tega lotimo. "Časa pa imamo v tem trenutku na pretek. Definitivno bi zato svetovala vsem, naj se lotijo izdelovanja kakšne dekoracije ali pa barvanja jajc, ki res ni težko. Lahko ustvarjamo sami ali z otroki ter jih hkrati naučimo še kaj koristnega in zanimivega," je še pristavila.

ančabananča, dekorativni-izdelki, sandra-kuhar
Osebni arhiv
Jajca najraje pobarva z naravnimi barvili.

ančabananča, dekorativni-izdelki, sandra-kuhar
Osebni arhiv
Ančabananča sledi principu "manj je več".

Nekaj izdelkov, ki jih je Ančabananča ustvarila v tem času, vam ponujamo na ogled v priloženih fotografijah, več o njenih začetkih ustvarjanja pa v prihodnji številki Vestnika.

ančabananča dekorativni-izdelki naravni-material