vestnik

Bineta Volčiča bo v MasterChefu zamenjal kuhar prekmurskih korenin

Vestnik.si, 2. 11. 2023
POP TV, Lipar Design
Mojmir se bo pridružil utečenima sodnikoma Luki Jezeršku in Karimu Merdjadiju.
Popularno

Mojmir Šiftar je nov sodnik v oddaji MasterChef.

"Prekmurska duša ima kuhanje zapisano v krvi. Mamine divje recepte. Prostranost in zelena polja. Neskončno ravnico. Neomejeno domišljijo in željo po raziskovanju, ki ju prenaša v svoje življenje. V kuhinjo, kjer žanje komplimente in željo po še," so ga opisali v novici, s katero so razkrili novega člana sodniške zasedbe. 

30-letni Šiftar je življenje preživel v Ljubljani, a prihaja iz družine s prekmurskimi koreninami. V enem od intervjujev pred leti je tudi dejal, da je imela njegova prababica gostilno v Prekmurju. 

"Sem zelo sočuten in rad spodbujam ljudi. Vajen sem vseh ocenjevanj in tekmovanj, kjer so nas in kjer smo ocenjevali vsako podrobnost. Ko se pogovarjamo o hrani in tekmovanju v istem stavku, jemljem to zelo resno. V moji kuhinji je razpoloženje zelo sproščeno, saj vsi dihamo z ljubeznijo do hrane. Ljudje, ki me ne poznajo, mislijo, da sem strog in zahteven. Ljudje, s katerimi sodelujem oziroma me poznajo, pa v meni vidijo človeka, ki mu lahko zaupajo. Najverjetneje bom strog in hkrati pošten sodnik, ker na krožnikih želim srčno perfekcijo. A glede na to, da prihaja jubilejna sezona, bomo svečano naravnani tudi mi," je za spletno stran 24ur.com povedal o sebi. 

Kuhinjo je začel voditi pri 22. letih, pri 23. letih je izdal kuharsko knjigo 44 odtenkov čaja, je trikratni S. Pellegrino Young Chef polfinalist in v prvi izdaji mednarodno priznanega vodiča Gault&Millau Slovenije si je prislužil naziv Mladi talent. Je prejemnik številnih mednarodnih nagrad, kar ga postavlja ob bok slovenskim kuharskim legendam. 

Ob njem bosta v žiriji še Karim Merdjadi in Luka Jezeršek. Oba se že veselita dela z novim članom. "MasterChef Slovenija je zelo intenziven projekt in zahteva od vsakega v ekipi 100 odstotkov. Zato Mojmirju svetujem, da si ga vzame kot maraton in ne kot šprint. Želim mu, da bi se poleg trdega dela na projektu tudi dobro zabaval in spoznal, kako lepo je ustvarjati oddajo, ki navdušuje tako mlade kot starejše. Pripravi naj si želodček. Veliko okušanj bo. Ena bodo boljša, druga slabša. Jeklen želodec pride prav," tako Merdjadi. Jezeršek pa je dodal, da Šiftar dobro razume tekmovalce, kaj doživljajo, ko dobijo nalogo, in prepričan je, da jih bo znal pošteno ocenjevati, jim pomagati s strokovnimi nasveti in jih spodbujati z obilico izkušenj in empatije. 

mojmir-šiftar masterchef sodnik