vestnik

Blanka Erniša zapustila šov MasterChef

Vestnik.si, 6. 6. 2024
POP TV
Blanka Erniša je izpadla iz desete sezone šova.
Popularno

V kuharskem šovu MasterChef so se tekmovalci sinoči pomerili v izločitvenem testu.

Pet tekmovalcev je v čokoladnem izzivu moralo pripraviti tri kolačke ('cupcakes'). Pri enem so morali uporabiti belo, pri drugem temno in pri tretjem ruby čokolado. Peka kolačkov letošnjim tekmovalcem ni povzročala prevelikih težav, kljub temu, da so se je nekateri lotili prvič. Bolj začudeno so pogledali, ko so jim sodniki Karim Merdjadi, Luka Jezeršek in Mojmir Šiftar sporočili, da morajo pripraviti tudi čokoladno stojalo. Tako so morali temperirati čokolado in jo vliti v modelčka, nato pa oba dela še sestaviti. Na stojalu so morali kolačke dostaviti pred sodnike. 



V izločitvenem testu je bila tudi Blanka Erniša iz Moravskih Toplic. Pripravila je kolaček z belo čokolado in bučnim oljem, kolaček z malinami, ganašem ruby čokolade in sladke smetane ter kolaček s pomarančnim polnilom, ganašem temne čokolade s smetano in cimetom. Sodniki so pohvalili izgled njenih kolačev, pri okušanju pa so bili različnih mnenj. Prav tako niso bili zadovoljni, ker dela čokoladnega stojala nista bila zlepljena. 

Na koncu sta pred sodniki ostala Blanka Erniša in Domen Beribak. Med njima so sodniki izbrali tistega, ki se je uvrstil v top šest. V tokratnem testu jih je bolj navdušil Domen, kar je pomenilo, da Prekmurka zapušča šov. Zahvalila se je sodnikom za vso predano znanje ter se poslovila od sotekmovalcev, s katerimi je spletla prijetne vezi. Ob koncu oddaje pa dejala, da se je njena pot v MasterChefu zaključila, a da se začenja njena nova kulinarična zgodba. 

blanka-erniša masterchef tekmovalka moravske-toplice