vestnik

Brat in sestra Gumilar iz Murske Sobote predstavljala Slovenijo v Frankfurtu

Vestnik.si, 6. 9. 2023
Osebni arhiv
Lukas in Lara Gumilar sta nastopila v Frankfurtu.
Popularno

Lukas in Lara Gumilar iz Murske Sobote sta se zadnji vikend avgusta udeležila vsakoletnega Festivala muzejev v Frankfurtu, kjer sta v tamkajšnjem zgodovinskem muzeju nastopila kar štirikrat.

Brat in sestra Gumilar sta obiskovalcem v dvorani Zgodovinskega muzeja Frankfurt predstavila slovensko narodno-zabavno glasbo ter navdušila občinstvo. V posebno čast jima je bilo, da se je dogodka udeležil tudi generalni konzul Slovenije v Nemčiji Gregor Klemenčič, s katerim sta po nastopu izmenjala tudi nekaj besed.

lukas-in-lara-gumilar, frankfurt
Osebni arhiv
Lukas in Lara Gumilar sta nastopila v Frankfurtu.

Kot je povedal Lukas, je dobil tudi povabilo na snemanje, ob tem pa se ni pozabil zahvaliti učiteljici Brigiti Lovenjak z Osnovne šole II Murska Sobota, ki trenutno poučuje na Evropski šoli v Frankfurtu, ter Društvu Slovencev Sava, s katerim je Lukas že sodeloval. 

Na dogodku so poleg brata in sestre Gumilar sodelovali še folkloristi Folklornega društva Vrbe iz Rogašovec in citrarka Tajda Krajnc. "Biti del takšne prireditve, ki si jo je v dveh dneh ogledalo okrog 1,2 milijona obiskovalcev, je neprecenljivo in nepozabno. Upava, da se kaj podobnega še kdaj ponovi," sta ob tem povedala Lukas in Lara. 

lukas-in-lara-gumilar frankfurt