Danes se na televizijske zaslone vrača kuharsko-etnološka oddaja Kuhinja na kolesih. Voditeljica Tara Zupančič bo v novi sezoni potovala po Prekmurju in raziskovala lepote, tradicijo, zgodovino in kulinarične značilnosti naše regije. »Z lokalnimi šefi bo spoznavala lokalne lepote in dobrote. Z njimi bo kuhala, sekljala, veliko klepetala in se učila prekmurskih jedi in besed,« napovedujejo ustvarjalci oddaje, ki bo ob 17.20 na sporedu na programu POP TV. Kuhinja na kolesih raziskuje antropološke in kulinarične posebnosti celotne Slovenije, v prvi sezoni je Filip Flisar raziskoval Goriško, v drugi sta sestri Yebouah potovali po Gorenjski, zdaj je na vrsti Prekmurje.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(KAVČ #15) Nika Kovač: "Redko sem očarana, doma so me učili, da moram biti kritična – še posebej do politikov"
Sociologinja, antropologinja in vodja Inštituta 8. marec je postala sinonim za gibanja, ki spreminjajo družbo – od pravic žensk in enakopravnosti do pitne vode, medijske svobode in volilne participacije.
Voditeljica bo s posebno prilagojenim vozilom obiskala številne lokacije, sodelovala bo z lokalnimi kuharskimi mojstri in pripravljala marsikatero tradicionalno jed. Na naše poizvedovanje so snovalci oddaje razkrili, katere restavracije bodo sodelovale v oddaji. To so Pri Lujzi, Bunker, Okrepčevalnica pri Cimeštru, Domačija Firbas, Kodila, Piknik, Lovski dom, Mencinger, Rajh, Zeleni gaj, Zorko in Posestvo Passero. »Pripravila bo bograč, prekmursko gibanico, cigansko pečenko, posolanko, langaš, pečeno kri, telečja jetrca, neštete mesnine in priljubljene dödole,« še pravijo. Poudarek nove sezone oddaje bo na odkrivanju Prekmurja, kulinarike in spoznavanju kuharskih šefov. Voditeljica se bo preizkusila tudi v adrenalinskih športih in spoznavala lokalne posebnosti. »Tara se bo preizkusila v vožnji s kasači, streljanju glinastih golobov, padalstvu, letalstvu, lončarstvu in mnogih drugih spretnostih,« so še napovedali.