vestnik

Diamantni jubilej zakoncev iz Čentibe

J. Ž., 15. 6. 2019
Osebni arhiv
Zakonca Kiraly sta praznovala diamantno poroko. 
Popularno

Pred 60 leti sta v skupen zakon stopila zakonca Kiraly iz Čentibe pri Lendavi.

Ob praznovanju diamantne poroke sta se v župnijski cerkvi svete Katarine Aleksandrijske v Lendavi udeležila zahvalne svete maše, ki jo je daroval Martin Dolamič-Konrad. Ta jima je v spomin podaril priznanje in darilo s posvetilom. Ludvik, rojen leta 1934, je izučen za gradbenega inženirja, zaposlen je bil v gradbenih podjetjih. Je dolgoletni član Vinogradniškega društva Čentiba, član pomurskega in evropskega reda vitezov. Največje veselje mu predstavlja delo v vinogradu. Žena Marija, rojena leta 1940, je bila nekaj časa zaposlena kot računovodkinja, pozneje pa se je posvetila vzgoji otrok, delu v vinogradu in kulinariki. Že vrsto let sodeluje na razstavi Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju, kjer je prejela že vrsto medalj in znakov kakovosti.


4e87c92cb6e17a8280f5a29eeb55b3fb
Osebni arhiv
Zakonca Kiraly sta praznovala diamantno poroko.


Z možem sta pred leti v Čentibi zgradila vinotoč s kmečkim turizmom, kjer sta gostila znane osebnosti iz celega sveta. Marija je gostom iz tujine postregla z domačimi prekmurskimi ali madžarskimi dobrotami, Ludvik pa je na mizo prinesel vino iz domače zidanice.
Zakoncema sta se v zakonu rodila sinova Ludvik in Jožek, imata pa tudi štiri vnuke in dva pravnuka. Sta človeka odprtega srca, njun dom je odprt za vsakega, ki potrebuje pomoč.

diamantna poroka čentiba zakonca kiraly