Sekcija slovenskih picopekov je pripravila državno tekmovanje v peki pic. Na prvenstvu sta tekmovala tudi Martin Žökš iz Kovačevec in Samo Herceg iz Sebeborec. Žökš, ki je bil leta 2018 slovenski prvak v peki pic, je tokrat končal tik pod stopničkami. S pico, ki jo je poimenoval Zelena, je zasedel 4. mesto. Herceg se je predstavil s pico Carpaccio in se uvrstil na 8. mesto. Herceg z uvrstitvijo sicer ni najbolj zadovoljen, saj je prepričan, da bi se moral uvrstiti višje. Žökš je za tretjim mestom zaostal za manj kot točko. »Tako je tudi pri športu, ko ti pogosto zmanjkajo le stotinke, da zmagaš,« je tekmovanje pokomentiral v svojem slogu.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuPrvi sneg zapadel tudi po nižinah
Na cestah velja večja previdnost.
Prvenstva se je udeležilo dvajset tekmovalcev, naslov Naj picopek Slovenije za leto 2020 pa je šel v roke Ismetu Mušiču iz Italijanske restavracije Mirje, ki bo Slovenijo zastopal tudi na prihajajočem svetovnem prvenstvu v italijanskem Neaplju. Moderna pica, takšna, kot jo poznamo danes, je lani sicer slavila 130 let. V Neaplju so jo takrat pripravili za italijanskega kralja Umberta I. in kraljico Margherito. Kraljica pa je bila nad jedjo tako zelo navdušena, da so jo po njej potem tudi poimenovali.