Ob ogledu kmetije niso predstavili le prehrambnih proizvodov, ki jih pridelajo sami, ampak tudi proizvode lokalnih ponudnikov, s katerimi se povezujejo.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(KAVČ #15) Nika Kovač: "Redko sem očarana, doma so me učili, da moram biti kritična – še posebej do politikov"
Sociologinja, antropologinja in vodja Inštituta 8. marec je postala sinonim za gibanja, ki spreminjajo družbo – od pravic žensk in enakopravnosti do pitne vode, medijske svobode in volilne participacije.
Predstavili so svoje mlevske izdelke, različne moke, kaše in zdrobe, olja s certifikatom, ki jih sami stiskajo, mesne izdelke iz krškopoljskih prašičev in jajca proste reje, ter izdelke drugih pridelovalcev in ponudnikov, ki so narejeni iz lokalno pridelanih surovin.
To so izdelki iz sivke, aronije, grozdja in sadja ter različni mesni, mlečni in drugi izdelki. Iz lokalno pridelanih sestavin pa je ob tej priložnosti kuhal tudi slovenski kuhar Bine Volčič. Kmetija ima od lani certifikat BIO in naziv Ekološka kmetija Paldauf, od leta 2018 pa k sodelovanju in skupni prodaji spodbujajo lokalne ponudnike iz Pomurja.