vestnik

(FOTO) Deželak junak v drugi etapi dobrodelne akcije kolesaril tudi po Pomurju

I.B., 13. 6. 2020
Ines Baler
Deželaka so pozdravili tudi mladi nogometaši Mure ter kapetan članske ekipe Alen Kozar.
Popularno

Miha Deželak, voditelj Radia 1, se je letos šestič podal na pot okrog Slovenije, tako kot v lanskem letu s kvadrociklom. Tudi letos radio sodeluje z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, z izkupičkom pa bodo otroke iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije peljali na počitnice.

Dobrodelna akcija se je pričela v petek, ko je Deželak s spremljevalno ekipo kolesaril od Ljubljane do Škofje Loke. Vroč sobotni dan pa so zgodaj začeli v Zrečah, nadaljevali pot čez Slovenske Konjice, Slovensko Bistrico, Ptuj, Maribor, nato pa se ustavili še v Gornji Radgoni in etapo zaključili v Murski Soboti, natančneje pred mestnim stadionom Fazanerija. 

deželak, fazanerija, mura, sprejem
Ines Baler
Miha Deželak bo letos po Sloveniji prekolesaril osem etap.

V Gornji Radgoni so Miho Deželaka in ekipo presenetili tamkajšnji gasilci in mu pripravili osvežilni sprejem. Za junaka so pripravili tudi nekaj nalog, in kot nam je povedal Deželak, se je ob tem počutil kot pravi gasilec. Gasilsko društvo mu je tudi izročilo simbolični ček v višini 2500 evrov, sredstva pa so poleg njih prispevala še podjetja Rosenbauer, M Trade, Var, Arcont, Gozdarstvo Gornja Radgona, Radgonske Gorice ter tamkajšnja občina. "To je res veliko denarja in sem jim iz srca hvaležen," pravi. Donacijo so v posebni skrinjici radijski ekipi prinesle tudi deklice iz Petanjcev, tudi ob poti pa so jih ustavljali ljudje in prispevali svoj delež. Od Gornje Radgone do Murske Sobote sta ekipo na kolesih spremljala tudi dvojčka Jan in Tilen Klobasa, ki sta širši Sloveniji poznana iz resničnostnega šova Kmetija. Del poti pa je z Deželakom drugo leto zapored prekolesaril tudi član Kolesarskega kluba Tropovci. 

deželak
Marina Vrbnjak
Deželak Junak v Gornji Radgoni

deželak
Marina Vrbnjak
Deželak Junak v Gornji Radgoni

V Murski Soboti so Deželaka ob mimoidočih in poslušalcih priljubljene radijske postaje pozdravili še mladi nogometaši Mure in kapetan članske ekipe Alen Kozar. Radijski voditelj je z mladimi izvedel nekaj nogometnih trikov, jim povedal, da tudi njegov sin navija za črno-belo ekipo, obenem pa izrazil željo, da se na stadion čimprej vrnejo tudi navijači. 

deželak, fazanerija, mura, sprejem
Ines Baler
Deželaka so pozdravili tudi mladi nogometaši Mure.

deželak, fazanerija, mura, sprejem
Ines Baler
Deželak je drugo etapo zaključil pred stadionom Fazanerija.

deželak, fazanerija, mura, sprejem
Ines Baler
Deželak je drugo etapo zaključil pred stadionom Fazanerija.

V lanskem letu so v sklopu dobrodelne akcije zbrali kar 280 tisoč evrov, s tem denarjem pa so počitnice na morju omogočili več kot tisočim otrokom. Deželak tokrat pravi, da si dodatnega pritiska s tem, da bi morali letos ta znesek preseči, niso delali, saj se zavedajo težke situacije, kar je posledica koronavirusa. "Kolikor se bo zbralo, bo super, vsak evro šteje in vsak izkupiček bo dober. Kajti vsakega otroka več kot pošljemo na počitnice, je toliko več vredno," poudarja. Obenem pa še izpostavi, da je občutiti, da si ljudje spet želijo druženja: "To je pozitivna akcija, ki ljudem daje neko upanje in veselje nazaj. Da lahko gremo malo ven, kolesarimo, se imamo lepo in ob tem naredimo še nekaj dobrega."

deželak, fazanerija, mura, sprejem
Ines Baler
Dvojčka Klobasa ter Jana Morelj in Anja Ramšak.

deželak, fazanerija, mura, sprejem
Ines Baler
Ekipa Radia 1.

Kako lahko pomagate tudi vi?

Pošljite SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919. 

Deželaka in ekipo do konca čaka še šest etap po različnih delih Slovenije, med drugim se bo moral povzpeti tudi na Vršič. Sicer pa ob tem dodaja, da so vsi kraji v naši državi lepi, dober odziv na poti pa dobiva tudi od prebivalcev. 

deželak-junak fazanerija mura radio-1 murska-sobota