Na dvorišču beltinskega gradu je ponovno potekalo tekmovanje v kuhanju pekoče jedi na žlico – chili con carne. Tekmovanja se je udeležilo dvanajst ekip, ki so z navdušenjem kuhale jed, za katero je značilna rdeča pekoča paprika, mleto goveje meso, rdeči fižol, pelati, koruza in različne začimbe.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuLelosi obuja duh Mure: V soboškem proizvodnem obratu se obeta več kot 100 novih zaposlitev
Hitro rastoče kamniško podjetje del proizvodnje iz Kitajske seli v kompleks nekdanjega tekstilnega giganta v Murski Soboti.
Sodeč po obrazih članov strokovne komisije, ki je vsak skuhani vzorec poskusila in ocenila, so se tekmovalci zelo potrudili. Člani komisije so prav tako ocenjevali delovne mize.
Tako so ocenili, da je najboljšo jed je skuhala starejša ekipa Folklorne skupine, ki deluje pod okriljem Kulturnega umetniškega društva Beltinci. Prav tako so prejeli priznanje za najboljšo pripravljeno delovno mizo. Drugo mesto je pripadlo ekipi Bum cafe Beltinci, tretje mesto pa so si 'prikuhali' člani Folklorne skupine Kulturno umetniškega društva Beltinci.