vestnik

(FOTO) Repetitor in Strain na Radgonskem poletju

Vestnik.si, 23. 7. 2022
Tomo Köleš
Repetitor.
Popularno

Pred Mladinskim centrom Gornja Radgona je bil četrti koncert iz letošnjega cikla RAP - Radgonsko poletje. Prvič v tem kraju je nastopil uveljavljeni srbski trio Repetitor, pred njim pa domači kvartet Strain.

"Repetitor ostaja sinonim za umazano balkansko seksualno privlačnost, nenadzorovano odrsko besnenje in telo parajoče zvočne udarce, ki delujejo kot poživljajoča brca v zadnjo plat. Je pop kulturno tkivo naše post jugoslovanske stvarnosti, ki povezuje generacije jugo rocka in aktualne balkanske kitarske ustvarjalnosti, ter predvsem zvočna velesila, ki premika množice od Kitajske in Rusije do zahodne Evrope. Hkrati je v zadnjem desetletju s svojim vzorom spodbudil razvoj nove srbske kitarske scene in četico mlajših posnemovalcev. Četrti album tria z  naslovom ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’ (založba Moonlee Records), ki je bil ob izidu lanskega novembra deležen presežnih recenzij tako med domačimi kot tujimi poznavalci, je utrdil njegov položaj ene najbolj stalnih, navdahnjenih in neuklonljivih formacij modernega post jugo rocka zadnjih 30 let," je najbolj natančen opis te izjemno energične in hrupne zasedbe. Repetitor so Boris Vlastelica (glavni vokal, kitara), Ana-Marija Cupin (bas kitara, vokal) in Milena Milutinović (bobni, spremljevalni vokal).

radgonsko-poletje, repetitor
Tomo Köleš
Repetitor.

Zasedbo Strain iz Gornje Radgone originalno sestavljajo Saša Senger (vokal), Gabriel Beltran (kitara) in Leon Žnidarič (bobni), lani pa se jim je pridružil še Ozzy na basu. Pravijo, da je skupina nastala, ko so se odločili, da preigravanje priredb ni več to, kar si v glasbi želijo, ampak da si želijo ustvarjati avtorsko glasbo - in vse ostalo je zgodovina. Za sabo imajo izdan EP Road of Rock in singel You and I.

radgonsko-poletje, strain
Tomo Köleš
Strain.

V petek, 29. julija, bo na Radgonskem poletju nastopila soul, funk in jazz skupina Magic Pond iz Zreč. 

radgonsko-poletje, strain
Tomo Köleš
Strain.

radgonsko-poletje, repetitor
Tomo Köleš
Repetitor.

radgonsko-poletje, repetitor
Tomo Köleš
Repetitor.

radgonsko-poletje, repetitor
Tomo Köleš
Repetitor.

radgonsko-poletje repetitor strain